Oikeus: Samsung määrättiin maksamaan miljoonien dollareiden korvaukset Applelle

Manu Pitkänen
3. toukokuuta, 2014 8:36

Applen ja Samsungin huhtikuisesta patenttioikeuskäsittelystä on saatu päätös. Sen mukaan Samsungin olisi maksettava Applelle 119,6 miljoonan dollarin vahingonkorvaus. Oikeus määräsi Applenkin maksamaan Samsungille korvauksia, mutta korvaussumma jäi vain 158 400 dollariin.
Summat eivät ole vielä täysin lopullisia, sillä Apple havaitsi nopeasti puutteen valamiehistön päätöksessä. Eräs Samsungin tuote katsottiin loukkaavan Applen patenttia, mutta siitä ei määrätty korvauksia. Päätöstä selvennetään maanantaina.
Applen syytösten mukaan Samsung loukkasi sen viittä patenttia eri tuotteissa (tabletteja ja älypuhelimia) ja vaati niistä yhteensä 2,2 miljardin dollarin korvausta. Valamiehistö kuitenkin katsoi loukkaussyytteiden pätevän kahden patentin osalta, tuomari Lucy Koh totesi Samsungin tuotteiden loukkaavan myös kolmatta patenttia. Samsungin katsottiin loukanneen Applen liu'uta avaamalla -patenttia ja patenttia, jonka avulla puhelin osaa tehdä automaattisesti puhelinnumeroista tai sähköpostiosoitteista linkkejä.
Samsungin patenttiin kohdistunut loukkaus katsottiin olevan tahaton, minkä takia Applen maksettavaksi tuleva korvaussumma jäi pieneksi.
Erillisessä oikeuskäsittelyssä Samsung on jo määrätty maksamaan miljardin dollarin vahingonkorvaukset Applelle.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung Samsung Galaxy -sarja Galaxy Apple iPad mini Apple iPad Apple iPad Air
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.