Onko Nokia tuomassa karttansa iPhonelle ja Androidille?

Manu Pitkänen
5. toukokuuta, 2014 12:45

Nokia päätti viime vuoden lopulla poistaa Here-kartat App Store -sovelluskaupasta, mutta yhtiön kartat saattavat olla tekemässä paluun Applen laitteille jollakin aikavälillä. Nokia Poweruser -sivusto on nimittäin laittanut merkille Nokian Here-yksikön työpaikkailmoitukset, joissa haetaan Android- ja iOS-alustat tuntevia kehittäjiä.
Aiemmin Nokian karttapalveluita saatettiin käyttää apukeinona Lumia-puhelimien myynnin edistämiseksi, minkä takia Android- ja iOS-laitteille tarkoitettujen palveluiden kehittämiseen ei haluttu uhrata resursseja. Nyt kun Devices & Services -yksikkö on siirtynyt Microsoftin omistukseen, saattaa Nokian karttadivisioona kyetä kehittämään tuotteitaan aiempaa vapaammin. Uutena strategiana vaikuttaisi olevan Here-karttojen saatavuuden parantaminen kaikissa laitteissa, älypuhelimista autoihin asti.
Vuoden 2012 lopulla Nokia kertoi Here Mapsin iOS-sovelluksen julkaisusta ja Here-karttojen Android-alustalle suunnitellun rajapinnan (API) avaamisesta. Androidille ei esitelty varsinaista sovellusta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple iPhone Android Nokia Here Here Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.