Taskukokoinen mittari kertoo mitä olet laittamassa suuhusi

Manu Pitkänen
7. toukokuuta, 2014 13:10

Israelilainen Consumer Physics -yhtiö hakee parhaillaan Kickstarter-palvelussa rahoitusta sen taskukokoisen SCiO-spektrometrin massatuotannon aloittamiseksi. Sen saama suosio on ollut hurja, sillä huhtikuun lopulla alkaneella kampanjalla on kerätty jo viisinkertainen määrä rahaa kuin mikä oli tavoitteena. Joukkorahoitus jatkuu vielä 39 vuorokautta.
SCiO:n tarkoituksena on olla "reaalimaailman Google", joka kertoo mikä mitattava esine on ja mistä se koostuu. Pienen kokonsa ansiosta spektrometri kulkee näppärästi mukana, esimerkiksi avainnipussa. Mittaustulokset SCiO lähettää Bluetoothin yli älypuhelimeen, johon asennetun sovelluksen kautta käyttäjä näkee mistä esine koostuu. Lähi-infrapuna-alueella toimivalla spektrometrillä voidaan analysoida esimerkiksi paljonko rasvaa tai kaloreita ruoassa on ja mistä lääkkeestä tuntematon pilleri on valmistettu.
Innostuksen lisäksi SCiO on saanut osakseen paljon skeptistä palautetta. Videoilla laite näyttäisi toimivan erinomaisesti, jopa liiankin hyvin. Laitteen suunniteltu jälleenmyyntihinta on noin 200 dollaria.

Lue myös nämä
Tägit
Kickstarter SCiO
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.