Supertarkat näytöt puhelimissa on idiotismia

Manu Pitkänen
12. toukokuuta, 2014 11:15

Kiinalaisen Huawein kuluttajalaiteryhmän toimitusjohtaja Richard Yun mukaan on täysin älytöntä käyttää puhelimissa QHD-tasoisia (2560x1440p) näyttöjä. Isoista puhelinvalmistajista ainakin LG on tuomassa QHD-näyttöisen älypuhelimen markkinoille lähiaikoina. Myös Samsung voi tehdä saman tempun.
Yun mukaan puhelimen käyttäjä ei pysty mitenkään näkemään QHD- ja Full HD -näyttöisissä puhelimissa eroja, ei ainakaan mitään näytön kuvanlaatuun liittyvää. Samaan aikaan kun puhelimen näytön tarkkuus kasvaa, kasvaa virrankulutuskin. Käyttäjälle tämä näkyy heikompana akkukestona. Yun mukaan ei ole mitään järkeä laittaa puhelimeen QHD-näyttöä, koska se ei tarjoa mitään parempaa Full HD -näyttöön verrattuna, vaan pikemminkin päinvastoin. QHD-näytöt ovat hänestä pelkkä markkinointikikka, jolla kuluttajat yritetään saada vakuuttamaan että "isompi = parempi".
QHD-näyttöjen haukkuminen ei johdu Yun mukaan siitä, etteikö Huawei pystyisi tuomaan markkinoille supertarkalla näytöllä varustettua puhelinta. He pystyisivät siihen kyllä, mikäli he vain haluaisivat.

Lue myös nämä
Tägit
LG Huawei QHD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.