Tuleviin iPhoneihin on tulossa "lähes Full HD -tasoinen" näyttö

Manu Pitkänen
15. toukokuuta, 2014 10:46

Puskaradiossa on puhuttu paljon Applen suunnitelmista julkaista tänä vuonna kaksi eri kokoista iPhonea. Ensimmäisenä markkinoille olisi tulossa 4,7-tuumainen malli ja myöhemmin syksyllä vieläkin suurempi 5,5-tuumainen iPhone. Kevättä ovat hallinneet huhut puhelimien uusista muotoiluista ja näyttöjen tuumakoosta. Vähemmälle huomiolle on jäänyt näyttöjen resoluutio.
Asiaan on nyt tullut korjaus, sillä 9to5macin lähteet ovat paljastaneet, että 4,7-tuumaisen iPhonen näytön resoluutio olisi kasvamassa 1704x960 pikseliin. Harvinainen, Full HD -resoluution alle jäävä näyttötarkkuus juontaa juurensa Applen käyttämään 568x320 pikselin perustarkkuuteen. IPhone 5:ssä ja 5s:ssä näytön tarkkuus oli kaksinkertainen perustarkkuuteen verrattuna ja tulevissa iPhoneissa käytetään kolminkertaista skaalausta.
Mikäli tieto näytön tarkkuudesta pitää paikkansa, kasvaisi iPhonen pikselitiheys nykyisestä "Retina-tason" 326 PPI:stä 416 PPI:hin. Jos samaa tarkkuutta käytetään myös 5,5-tuumaisessa mallissa, muodostuu pikselitiheydeksi 355 PPI. Samsungin Galaxy S5:ssä pikselitiheys on 432 PPI:tä (Full HD, 5,1"), mutta alipikselitiheys on timanttimatriisin vuoksi sinisellä ja punaisella 305 SPPI.
Kehittäjät joutuvat päivittämään sovelluksiaan, jotta heidän ohjelmansa näyttäisivät hyvältä myös uudella näyttöresoluutiolla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.