Patoluukut on auki: Samsung vyöryttää uusia tabletteja taas markkinoille

Manu Pitkänen
16. toukokuuta, 2014 11:20

Samsung on kutsunut mediaa paikalle kesäkuun 12. päivänä pidettävään julkistustilaisuuteen. Tapahtuman aihe nivoutuu uusien taulutietokoneiden ympärille. Tab into Color -iskulause saattaa olla vihje siitä, että uusien laitteiden kuorissa käytetään muitakin värejä kuin mustaa ja valkoista.
Varteenotettavia ehdokkaita tilaisuudessa esiteltäviksi tuotteiksi ovat Tab S -sarjan tabletit, joista SamMobile vuotanut kuvia julkisuuteen. Tab S -sarjaan kuuluu SamMobilen mukaan 10,5- ja 8,4-tuuman mallit. Niiden turvin Samsung alkaa käyttää uudelleen AMOLED-tekniikkaa tableteissaan. Edellinen AMOLED-tabletti esiteltiin vuonna 2012.
SamMobilen kuvien perusteella Tab S -sarjalaisten designissa on otettu vaikutteita Galaxy S5:n "golfpallo-/laastarimuotoilusta". Uutta on myös sormenjälkilukijan käyttö kotinäppäimessä, joka on niin ikään tuttu Galaxy S5:stä.
10,5-tuumaisen Tab S:n ominaisuuksiin kuuluu 2560x1600 pikselin AMOLED-näyttö, kahdeksanytiminen Exynos 5420 -piiri (neljä 1,9 GHz:n Cortex-A15-ydintä ja neljä 1,3 GHz:n Cortex-A7-ydintä), kahdeksan megapikselin kamera ja 2,1 megapikselin etukamera.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.