Tanssipeli paljasti: useissa Android-laitteissa surkeasti toimivat gyroskoopit

Juha Tuppi
21. toukokuuta, 2014 21:34

Applen iOS-alustalla suosioon nousseen tanssipelin kehittäjät törmäsivät yllättävään ongelmaan yrittäessään tehdä sovelluksestaan Android-versiota.
Apple Insider raportoi tänään Bounden-tanssisovelluksen Android-version kohtaamista ongelmista. Kyseessä on sovellus, joka seuraa laitteen liikerataa ja ohjaa sitä piteleviä käyttäjiä tanssimaan tiettyä koreografiaa. Sovelluksen toimivuus eri Android-laitteilla vaihteli kuitenkin huimasti, ja kehittäjät tulivat lopulta siihen tulokseen, että ongelmat johtuvat laitteiden eritasoisista gyroskoopeista.
Ongelma on nähtävissä selkeästi esimerkiksi Eline Mujiresin julkaisemalla Vine-videolla, jossa useiden eri valmistajien Android-laitteita on laitettu samalle alustalle pyörittämään kompassisovellusta.

Bounden-pelin kehittäjät havaitsivat, että joissakin laitteissa gyroskooppi ei toiminut tiettyjen akselien suhteen, jotkut laitteet matkivat gyroskooppia yhdistelemällä kiihtyvyyssensorin ja kompassin dataa keskenään, ja joissain tapauksissa laitteesta ei löytynyt gyroskooppia ensinkään. Nämä lähtökohdat tekivät gyroskooppiin perustuvan sovelluksen kehittämisen kaikille Android-laitteille mahdottomaksi tehtäväksi. Kehittäjät vielä huomauttavat, etteivät ongelmat koskeneet pelkästään edullisemman hintaluokan laitteita, vaan niitä esiintyi myös esimerkiksi Samsungin Galaxy S4:llä.
Useat muutkin kehittäjät ovat kertoneet törmänneensä samoihin ongelmiin. Toimivien laitteiden erottaminen puutteellisista osoittautui myös haastavaksi tehtäväksi, sillä jotkut Android-fanit ottivat kehittäjien tiedustelut vihamielisesti vastaan. Bounden-peliä ollaan kyllä edelleen tuomassa Androidille, mutta ymmärrettävistä syistä sen julkaisu tulee viivästymään.

Lue myös nämä
Tägit
Android iOS vika Bounden gyroskooppi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.