Applen iMessage hukkaa tekstiviestejä - ongelmaan tulossa vihdoin korjaus

Valtteri Ahonen
22. toukokuuta, 2014 15:03

Apple on virallisesti myöntänyt iMessagessa olevan ongelman Re/codelle antamassaan lausunnossa. Myös korjauksen on luvattu olevan tulossa hyvää vauhtia.
Ilmeisesti jo iOS 5:stä asti käyttäjillä, jotka vaihtavat iPhonesta johonkin muuhun puhelimeen, on saattanut ilmetä ongelmia iMessagen ja tekstiviestien kanssa. Normaalisti, kun iMessage on käytössä, iPhonesta iPhoneen lähetetyt tekstiviestit kulkevat Applen oman palvelun kautta ja ilmestyvät iMessage-viestinä vastaanottajalle.
Mikäli käyttäjä ei kuitenkaan ole manuaalisesti lopettanut Applen iMessage-palvelua puhelimestaan vaihtaessaan jonkin toisen valmistajan laitteeseen, eivät muiden iPhone-käyttäjien tekstiviestit enää pääse perille asti hänen uuteen puhelimeensa, sillä Applen palvelimet yrittävät edelleen välittää tekstiviestejä iMessagen kautta, mitä ei kuitenkaan ole saatavilla kuin valmistajan omille laitteille.
Ongelma ilmenee, kun käyttäjä vaihtaa puhelinta (iPhonesta johonkin muuhun), mutta ei puhelinnumeroa. Applen palvelimet luulevat edelleen, että numeron takana on iPhone, vaikka todellisuus olisi jotain muuta.
Helpoin tapa välttää ongelma on poistua iMessage-palvelusta ennen puhelimen vaihtoa. Viime aikoina Applen palvelimissa oli vielä ylimääräisiä ongelmia, jotka pahensivat ongelmaa, mutta nyt ne on sentään saatu korjattua. Yhtiö on myös luvannut helpottaa asiakkaidensa oloa tulevalla ohjelmistopäivityksellä, jolle ei kuitenkaan ole annettu mitään aikataulua.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS tekstiviesti iMessage
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.