Tutkimus: Suomen viime syksyn käytetyin puhelinmalli on vuodelta 2010

Sami Koivunen
23. toukokuuta, 2014 17:20

Aalto-yliopiston tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella tehdyn tutkimuksen mukaan Suomen käytetyin puhelinmalli oli viime vuoden syyskuussa Nokian C2-01 -peruspuhelinmalli. Tutkimuksessa selvisi myös älypuhelinten osuuden kasvaneen viime vuonna ensimmäistä kertaa yli 50 prosentin.
Jo vuoden 2010 lopulla julkaistun C2-01 -mallin suosion takaavat yksinkertaiset puhelinominaisuudet, pieni koko ja halpa hinta. Puhelinmalli oli myös vuoden 2012 käytetyin puhelinmalli suomalaisten keskuudessa. Alla lista 15 käytetyimmästä puhelinmallista Suomessa viime syksynä.


Aalto-yliopiston tutkimus ennustaa älypuhelinten osuuden nousevan yli 60 prosentin tämän vuoden syksyn aikana. Puhelinvalmistajista Suomessa ykköstilaa piti edelleen Nokia 63 prosentin osuudellaan Samsungin ollessa toinen 20 prosentilla. Vaikka Nokian valta-asema on edelleen selkeä, on sen asema kutistunut vuodesta 2010 lähtien. Käyttöjärjestelmissä Android on syrjäyttänyt jo lopetetun Symbianin. Android-puhelinten osuus kaikista matkapuhelimista oli vuonna 2013 17 prosenttia ja Symbianin 13 prosenttia. Windows Phonen osuus oli 12 prosenttia ja Applen iOS:n 10 prosenttia.


Tutkimuksen suorittanut Aalto-yliopisto keräsi tutkimustiedot yhteistyössä suomalaisten operaattoreiden kanssa. Tutkimuksen tulokset löytyvät täältä PDF-tiedostona. Tutkimusta on tehty vuodesta 2005 asti.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia älypuhelin Android iOS tutkimus Windows Phone Nokia C2-01
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.