Applen jymy-yllätys paljastui: Mahdollistaa iPhonella ohjattavan kodin

Manu Pitkänen
26. toukokuuta, 2014 18:49

Hyvissä ajoin viime vuonna alkoivat huhut tänä vuonna esiteltävien iOS:n ja iPhonen ominaisuuksista. Ensi viikolla alkavan WWDC:n anti tuntui olevan hyvin pitkälti tiedossa, mutta Financial Timesin uuden raportin mukaan Applelta on luvassa tuotejulkistus, jota oikeastaan kukaan ei osannut ennakkoon arvaamaan.
Kyseessä on uusi älykkään kodin laitteille suunniteltu ohjelmistoalusta, jonka avulla Applen tuotteita voidaan käyttää kätevästi älykkäiden lamppujen, termostaattien tai muiden vastaavien laitteiden kaukosäätimenä. Financial Timesin mukaan alusta osaisi toimia täysin huomaamattomasti, eli huoneen valaistus syttyy heti kun iPhone tulee tarpeeksi lähelle.
Financial Times arvelee Applen kehittämän alustan toimivan Bluetoothin yli – samaan tapaan kuin iBeaconitkin. Alustan muista ominaisuuksista Financial Times ei osaa sanoa muuta, joten sen yhteensopivuudesta esimerkiksi Sirin kanssa on vielä vaikea sanoa yhtään mitään. Apple on kuitenkin kehittänyt alustaa yhteistyössä laitevalmistajien kanssa, joten markkinoilla voidaan nähdä piankin sen kanssa yhteensopivia tuotteita.
Apple tulee esityksessään painottamaan järjestelmän tietoturvaa, joka on ollut jatkuvasti pinnalla NSA-kohun takia. Apple pitää tietoturvaa yhtensä sen valttikorttina Googlea vastaan, joka joutuu bisnesmallinsa takia keräämään käyttäjistä dataa ja hyödyntämään sitä mainosten kohdennuksessa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.