Samsungilta tulossa uudenlainen älykello lähikuukausina

Valtteri Ahonen
26. toukokuuta, 2014 12:10

Samsungin aiemmin julkaisemat älykellot ovat olleet siinä mielessä rajoittuneita, että ne tarvitsevat parikseen älypuhelimen. Ilman puhelinta kellot ovat melko kyvyttömiä.
The Wall Street Journalin mukaan yhtiöltä on nyt kuitenkin lupa odottaa laitetta, joka toimisi myös täysin ilman puhelinpariaan. Käytännössä kellolla voisi siis esimerkiksi soittaa puheluita ja surffata netissä. Lisäksi epäillään että laitteessa olisi sisäänrakennettu GPS ja kamera.
Ilmeisesti tuleva laite ei vielä hyödynnä Googlen Android Wear -ohjelmaa, vaan toimii Samsungin ja Intelin työstämällä Tizen-järjestelmällä, joka on nähty Samsungin kelloissa aiemminkin.
WSJ:n lähteiden mukaan kellopuhelinta on lupa odotella esiteltäväksi kesä-heinäkuun aikana.
Samsung on tuonut alle vuoden aikana markkinoille useita älykellomalleja. Melko aggressiivinen markkinoiden haltuunotto ja nopea uusien mallien esittely on ymmärrettävää aikana, kun kilpailu on vielä rajoittunutta. Kellobisneksestä odotetaan kuitenkin seuraavaa suurta juttua teknologia-alalla, joten peliin on laitettava kaikki mitä löytyy, ennen kuin muut ehtivät ensin. Vielä on myös vähän epäselvää, mitä kuluttajat haluavat kelloillaan tehdä, mutta sehän selviää juuri erilaisia ratkaisuja kokeilemalla.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Tizen Älykello
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.