Suomalainen älypuhelin ennakkomyyntiin huomenna – onko Zilta seuraava menestystarina?

Matti Robinson
27. toukokuuta, 2014 17:50

Kahden suomalaismiehen perustama kännykkäyritys on saamassa esikoistuotteen ennakkomyyntiin. Zilta on Lari Nummisen ja Jukka Kekäläisen viime vuonna perustama yritys, joka kehittää omaa älypuhelinta. Edullinen ja yksinkertainen älypuhelin on tarkoitettu erityisesti ensimmäiseksi älypuhelimeksi.
Zilta aloittaa Dublinissa rahoitetun laitteen ennakkomyynnin huomenna, mutta konsepti on kehitetty kotona Suomessa. Perustajien inspiraatio lähti omista vanhemmista, jotka eivät käyttäneet älypuhelimiaan kovinkaan tehokkaasti.
"Huomasimme, että moni asia oli tehty turhankin monimutkaiseksi. Oli liikaa eri sovelluksia näkyvillä ja yksinkertaisetkin jutut, kuten omien kontaktien hallinta oli tehty hankalaksi", kertoo Lari Numminen vanhempien Android-kokemuksesta. Alkuun konseptia kokeiltiin Google Play -kaupan välityksellä jaettavana kustomointina, joka sai positiivisen vastaanoton.
Lopulta Irlannin Digitaaliselta Tutkimuskeskukselta (NDRC) saatu tuki ja käyttäjäpalautteet yli 10 000 betatestaajalta muuttuivat puhelimeksi. Puhelimen laitteisto on tehty Kiinassa räätälöitynä ja siinä on pyritty varmistamaan, että hinta on kohdallaan ominaisuudet huomioon ottaen.
Tekniikasta mainitaan muun muassa Mediatekin neliytiminen 1,3GHz MTK6582-piiri, viiden tuuman qHD-näyttö, gigatavu RAM-muistia, 4 gigatavua tallennustilaa, 5 ja 2 megapikselin kamerat, 1800 milliampeeritunnin akku, sekä kaksi SIM-paikkaa. Käyttöjärjestelmänä on Android 4.4 ja sen päälle on rakennettu oma, helppokäyttöinen käyttöliittymä. Puhelimen nimi on Zilta ja sitä myydään 139 euron hintaan.
Lisätietoja laitteesta löytyy osoitteesta Zilta.co.

Lue myös nämä
Tägit
Android Android 4.4 Zilta
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.