Älä ohita tätä: OnePlus One on parempi kuin monet tuplasti kallimmat älypuhelimet

Manu Pitkänen
31. toukokuuta, 2014 13:16

Reilu puolivuotta sitten tuskin kukaan pystyi ymmärtämään miten kovasti uunituore matkapuhelinbrändi OnePlus pystyisi jo tämän vuoden aikana ravisuttamaan älypuhelinmarkkinoiden perusteita. Uutisia kevään aikana seuranneet ovat varmasti huomanneet, ettei timantinkovan puhelimen tarvitse maksaa 600–700 euroa. Sellaisen voin saada puolet edullisemminkin, kuten OnePlus One -älypuhelin osoittaa.
Alle olemme tiivistäneet ulkomaalaisten OnePlus Onea testanneiden teknologiasivustojen arvosteluiden pääkohtia ja huomioita. Kautta linjan sivustot ovat olleet tyytyväisiä näkemäänsä. OnePlus One kuuluu kiistatta kauneimpien Android-puhelimien joukkoon ja teknisestikin se yltää samalle tasolle kuin isojen puhelinvalmistajien luomukset.
Ehkä kaikkein keskeisintä OnePlus Onessa on kuitenkin se, että se haastaa ihmiset ajattelemaan mistä he maksavat ostaessaan kallista puhelinta. Haluatko todella maksaa Galaxy-brändistä 300 euroa ekstraa, vai riittäisikö sinulle nimettömämpi ja edullisempi puhelin, joka pystyy kaikkeen siihen mihin merkkipuhelinkin.
Vaikka suomalaisilla onkin mahdollisuus ostaa OnePlus One itselleen, niin saatavuuteen yksi harmillinen rajoite (ainakin vielä): Puhelimen ostajaksi pääsee vain kutsusta. OnePlus Onen 16 gigatavun mallilla on hintaa 269 euroa ja 64 gigatavun malli maksaa 299 euroa. Teknisistä tiedoista löytyy informaatiota täältä.
Android Police
Android Police nostaa OnePlus Onen parhaimpiin puoliin sen hinta-laatu-suhteen, joka on aivan eri maailmoissa kuin merkkivalmistajien tuplasti kalliimmissa, mutta teknisesti samantasoisissa puhelimissa. Puhelimen kokoonpanolaatu on hyvä, minkä lisäksi akkussa riittää virtaa vähintään yhdeksi vuorokaudeksi 3G-/LTE-verkossa.
OnePlus Onessa on myös heikkoja kohtia: 13 megapikselin kameralla otetut kuvat ovat hailakoita ja heikossa valaistuksessa kuvien laatua kuvaillaan surkeaksi. 5,5-tuuman Full HD -näytön vuoksi puhelin on hieman liian suuri käytettäväksi yhdellä kädellä. Kritiikkiä tulee myös siitä, ettei akkua pysty vaihtamaan ja puhelimessa ei ole paikkaa muistikortille.
Cnet
Cnet kehuu myös puhelimen rakennetta ja designia. Suorituskykyä on myös riittämiin, kuten speksilistastakin pystyy jo päättelemään. Puhelimen näyttö on kuitenkin turhan leveä ja kamera laadultaan keskitasoa. Puheluiden ääntään kuvaillaan liian pehmeäksi.
Engadget
OnePlus Onen huippuluokan tekniikka ja hinta osuivat myös Engadgetin arvostelijan silmään. Hänen mielestä OnePlus One on jopa parempi kuin monet tuplasti kalliimmat puhelimet. Onen hinta ja tekniikka ovat vertaansa vailla, minkä lisäksi laitteen ohjelmisto on hyvin "viritysystävällinen". Tekniikasta huolimatta OnePlus One kärsii pienestä nykimisestä kaikkein vaativimmissa tehtävissä ja kameran tuottamassa kuvanlaadussakin on parannettavaa. Erityisesti HDR-kuvat ovat turhan ärhäköitä. Kaiuttimien voimakkuutta pidettiin turhan matalana.
TechCrunch
Kuten edellisissäkin arvosteluissa, TechCrunch kehuu puhelimen tekniikkaa ja hintaa. Sivusto on myös samaa mieltä siitä, että 5,5 tuuman näyttö on jo turhan suuri. Kustomoitavuutta pidetään hyvänä, mutta toisaalta virittely ei sovi kaikille, joten sen varaan ei pitäisi laskea liian paljoa.
The Verge
The Verge kiittelee OnePlus Onen tekniikkaa ja kustomoitavaa CyanogenMod-ohjelmistoa, jota ei ole monien merkkivalmistajien tavoin tupattu täyteen sovelluksia, joita "kukaan" ei koskaan käytä. Käyttökokemus on hyvin lähellä sitä, mitä Androidin perusversiokin tarjoaa. Vaikka hinta-laatu-suhde onkin paikoillaan, niin puhelimen tekninen tuki on kysymysmerkki. Puhelinta myydään vain puhelinvalmistajan kautta, joten jälleenmyyjien tarjoamasta puhelintuesta ei pääse nauttimaan.

Lue myös nämä
Tägit
CyanogenMod OnePlus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.