Apple julkisti iOS 8:n

Manu Pitkänen
2. kesäkuuta, 2014 20:54

San Franciscossa sijaitsevassa Moscone Centerissä on taas tänäkin kesänä julkistettu iOS-käyttöjärjestelmän uusi versio. Viime vuonna mobiilikäyttöjärjestelmälle annettiin täysin uusi maalipinta ja sitä edellisenä vuonna tärkeimpänä iOS:n tärkeimpänä teemana oli Applen oman karttapalvelun lanseeraus.
Apple esitteli ensimmäisenä iOS 8:n ominaisuutena interaktiiviset ilmoitukset, joiden avulla käyttäjä voi vastata uusiin ilmoituksiin ilman, että hänen pitää lähteä avoinna olevasta sovelluksesta mihinkään. Apple on parantanut myös näppäimistönsä automaattikorjausta ja opettanut sen ymmärtämään aiempien viestien kontekstin.
OS X Yosemiten yhteydessä esitelty katkeamaton käyttökokemus mahdollistuu iOS 8:n avulla. Ajatuksena on, että iOS-laitteella aloitettu tehtävä (kuten sähköpostin kirjoitus) voi jatkua samantien samasta kohtaa kun saavut Mac-tietokoneen lähelle. IPhoneen saapuviin puheluihin voi myös vastata Macin kautta, kunhan iPhone on tarpeeksi lähellä tietokonetta. Ominaisuus toimii myös toiseen suuntaan, eli Macillä voi soittaa puheluita iPhonen kautta.
Lisäksi Apple päivitti iMessages-viestisovelluksen ja helpotti iOS-laitteiden käyttöönottoa yritysympäristössä. Uuden perhejaon ansiosta perheenjäsenet voivat jakaa tietojaan, tiedostoja ja sovelluksia keskenään iOS-laitteilla. Lapset voivat myös tehdä sovellusostoksia, mutta vanhempien on hyväksyttävä ne heidän omiin laitteisiin lähetettävien kyselyiden kautta.
Yksi keskeisimmistä uusista ominaisuuksista on myös kehittäjille avattu Health-alusta, jonka avulla pystyy seuraamaan aiempaa tarkemmin omaa terveyttä. Verifioidut terveyslaitokset voivat saada tietoonsa Healthiin tallennettua dataa hoitosuositusten tekemisen tueksi.
Siri voidaan iOS 8:ssa käynnistää toteamuksella "Hey, Siri", joten avustajan avaamiseksi ei tarvitse koskea lainkaan itse laitteeseen. Apple on lisäksi lisännyt Siriin Shazam-tuen ja mahdollistanut iTunes-ostojen teon sen kautta.
IOS 8 tulee saataville syksyllä iPhone 4S:lle ja sitä uudemmille (+ viidennen sukupolven iPod touch) sekä iPad 2:lle ja sitä uudemmille laitteille (sisältäen iPad minit).

Lue myös nämä
Tägit
Apple WWDC Apple iPhone iOS 8 Healthbook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.