Hologrammiteknologia älypuhelimiin jo ensi vuonna?

Juha Tuppi
3. kesäkuuta, 2014 14:53

Kalifornialaisyritys on kehittänyt hologrammiteknologiaa kaikessa rauhassa jo kohta kymmenen vuotta ja uskoo, että mobiililaitteisiin sopivat komponentit ovat pian valmiita markkinoille.
The Wall Street Journal raportoi eilen kalifornialaisen Ostendo Technologiesin kehittämästä teknologiasta. Lähde kertoo yrityksen demonstroineen keksintönsä prototyyppiä heijastamalla ilmaan todelliselta vaikuttavan pyörivän kolmiulotteisen nopan, jota pystyi tarkastelemaan joka suunnasta ilman 3D-laseja tai muita lisävarusteita.
Ostendon kehittämä teknologia eroaa muista tällä hetkellä tunnetuista hologrammiprojektoreista siinä, että he ovat kyenneet kutistamaan tietokonepiirillä ohjatun projektorin pienen pillerin kokoiseksi. Näin ollen se voidaan jo integroida kokonsa puolesta esimerkiksi älypuhelimeen. Lisäksi yritys on onnistunut nostamaan heijastuksen resoluutiota jopa 5 000 pikseliin tuumaa kohden, mikä tekee hologrammista tarkan ja todellisen näköisen.
Ostendo odottaa saavansa projektorin ensimmäisen, kaksiulotteisiin heijastuksiin kykenevän version markkinoille jo kesällä 2015. Kolmiulotteinen hologrammiprojektori, jollaista yritys demostroi WSJ:lle, on yrityksen mukaan myös tulossa vielä ensi vuoden sisään. Teknologia ei myöskään ole hinnalla pilattu: yrityksen arvion mukaan yhden hologrammipiirin hinta tulee olemaan vain noin 30 dollaria.

Lue myös nämä
Tägit
Hologrammi Ostendo Technologies
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.