Microsoftin tulevassa Lumissa on 3D-kosketusnäyttö – "Cityman" ja "Talkman" tekemässä paluun puhletteina

Manu Pitkänen
6. kesäkuuta, 2014 10:16

Jo viime syksynä Nokian huhuttiin tuovan markkinoille 3D-kosketusta tukeva älypuhelin. Sen koodinimeksi mainittiin Goldfinger. Puhelinta ei ole vielä näkynyt tai kuulunut, mutta sen kehitys jatkuu edelleen ja markkinoille se saapuu marraskuun tienoille, kertovat evleaks ja WPCentral. Evleaks puhuu McLaren-nimisestä puhelimesta, mutta se on ilmeisesti Goldfingeristä tehty operaattorimalli tai sitten projekti on nimetty vain uudelleen.
McLaren/Goldfinger on Microsoftin Nokialta perimän puhelinmalliston uusi lippulaiva ja sen kiistatta kiinnostavin ominaisuus on edellä mainittu 3D-kosketus, jonka ansiosta kosketusnäyttöä voi ohjata ilman että koskee siihen. Sen toimintaidea on siis samankaltainen kuin Samsungin Air Gesture -eleissä tai Sonyn Floating touch -teknologiassa.
Microsoft aikoo hyödyntää 3D-kosketusta niin sanotusta Mix View -ominaisuudessa. Siinä sormi tuodaan tapahtumaruudun päälle ja siirretään sormea lähemmäksi näyttöä (koskematta kuitenkaan sitä), jolloin tapahtumaruutu "räjähtää" useiksi pienemmiksi yksiköiksi tarjoten haluttua informaatiota sovelluksen sisältä.
Evleaksin raportin mukaan tämän vuoden aikana on tulossa muitakin uusia Lumia-malleja, kuten Lumia 530 ("Rock"), viiden megapikselin etukameralla varustettu "Superman" sekä Tesla. Ensi vuoden kesän/syksyn julkaisuikkunaan on sijoitettu Cityman- ja Talkman-puhlettien julkaisut – toivon mukaan koodinimet eivät ole enne esikuviensa koosta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.