Apple osti itselleen lisää karttaosaamista – Googlen ostoslistasta löytyy Songza

Manu Pitkänen
7. kesäkuuta, 2014 13:36

Piilaaksossa on jälleen hierottu yrityskauppoja, sillä Apple on ostanut sosiaalista paikkatietoa tarjoavan Spotsetterin ja Google on tehnyt 15 miljoonan dollarin tarjouksen musiikkisovellus Songzasta.
Spotsetter on aiemmin Google Maps -kehitystiimissä työskennelleiden Stephen Tsen ja Johnny Leen kehittämä sovellus, joka kerää dataa kiinnostavista paikoista sosiaalisissa medioissa julkaistuista viesteistä sekä erilaisista arvostelulähteistä, kuten Zagatista, New York Timesista, Michelinistä ja TripAdviserista. Facebook-, Twitter-, Instagram- ja Foursquare-viestejä Spotsetter kaivaa talon sisällä kehitetyn algoritmin avulla, jolle ollaan parhaillaan hakemassa patenttia.
Spotsetterin käyttäjät pystyivät jaottelemaan ystävänsä asiantuntijaryhmiin, minkä avulla sovellus priorisoi kahviaddiktien tekemiä arvioita kahviloista ja jättää kiinalaisen ruoan ystävien näkemykset vähemmälle huomiolle. Spotsetterin jakelu App Storessa ja Google Playssä on lopetettu.
Vaikka WWDC:ssä ei nähtykään isompia kartta-aiheisia uutisia, niin Apple on viime aikoina panostanut karttojensa kehittämiseen hurjasti. Viime vuoden aikana Apple osti useita kartta- ja paikkatietoyhtiöitä: WiFiSlamin (sisätilapaikannus), Locationaryn (joukkoistettu paikkatietopalvelu), HopStopin (julkinen liikenne), Embarkin (julkinen liikenne) ja BroadMapin (karttatietoyhtiö).
Siinä missä Apple hankki itselleen paikkatiedon kuratointiin erikoistuneen yhtiön, Google on kiinnostunut musiikin kuratointiin erikoistuneesta Songzasta (musiikin kuratointi oli yksi syistä miksi Apple osti hiljattain Beatsin). Songza on saanut osakseen paljon positiivista palautetta, koska se on kyennyt tarjoamaan käyttäjilleen erilaisiin tilanteisiin sopivia ja oikeanlaisista kappaleista koostuvia soittolistoja.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Google Apple Maps Spotsetter Songza
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.