Kaksi ihmistä kuoli puhelimen tipahdettua käymälään

Manu Pitkänen
9. kesäkuuta, 2014 14:44

Maailmalta on kantautunut tarinoita, joiden mukaan älypuhelin on onnistunut pysäyttämään luodin ja pelastanut näin ihmishenkiä. Puhelin ei ole kuitenkaan vain hengenpelastaja, vaan se voi koitua joidenkin ihmisten kohtaloksi – ainakin välillisesti.
South China Morning Post raportoi Xinxiangin kaupungista kantautuneista tiedoista, joiden mukaan kaksi ihmistä kuoli, kun naisen uunituore 230 euron arvoinen puhelin tipahti avokäymälän likakaivoon. Naisen puoliso yritti noukkia puhelimen talteen, mutta hengitettyään ulosteiden muodostamaa kaasua, hän menetti tajuntansa. Aviomiehen äiti yritti pelastaa poikaansa, mutta hänkin menetti pian tajuntansa.
Tilannetta seurannut aviomiehen isä hälytti naapurit paikalle. Pian pelastajista tuli pelastettavia ja kyläläiset nostivat likakaivosta köyden avulla yhteensä kuusi pyörtynyttä ihmistä. Aviomies ja hänen äitinsä kuolivat sairaalassa. Pelastustöissä mukana olleita kyläläisiä jouduttiin viemään myös sairaalahoitoon.
Käymälässä oli noin puolen metrin syvyydeltä ulosteita, mutta ammoniakin ja muiden kaasujen pitoisuudet olivat niin korkeita, että kaivoon astuneet menettivät tajuntansa viidessä minuutissa. Kaivosta pelastetuilta pystyttiin mittaamaan pulssi, mutta ambulanssilla kesti yli tunnin tulla paikalle.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin Kiina
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.