Microsoft tavoittelee viikon akkukestoa älypuhelimiin

Juha Tuppi
11. kesäkuuta, 2014 19:20

Älypuhelimien käyttäjät ovat jo tottuneet lataamaan laitteensa päivittäin – mutta Microsoft uskoo, että tilanteessa olisi paljonkin parantamisen varaa.
Microsoftin tutkimusprojektin johtaja Ranveer Chandra kertoi alkuviikosta MIT Technology Reviewin San Franciscossa pidetyssä kokoontumisessa eri tavoista, joilla älypuhelinten akkukestoa voitaisiin pidentää nykyisen akkuteknologian rajoissa. Uusien ratkaisujen etsiminen on tärkeää, sillä akkujen tehokkuus on ainoastaan tuplaantunut viimeisen 15 vuoden aikana, Chandra toteaa.
Microsoftin tutkimusryhmä on lähestynyt ongelmaa ohjelmisto- ja laitesuunnittelun kautta. Yksi kokeilun alla oleva menetelmä on korvata älypuhelimen akku kahdella pienemmällä litiumioniakulla, joista toinen olisi optimoitu virranlähteeksi runsaasti virtaa tarvitseviin toimenpiteisiin, kun taas toinen akuista toimisi virranlähteenä puhelimen ollessa käyttämättömänä tai vähän virtaa vaativassa käytössä. Vuorottelemalla akkuja virrantarpeen mukaan testiryhmä on jo onnistunut alustavasti pidentämään puhelimen akkukestoa 20-50 prosentilla.
Toinen lupaavalta vaikuttava menetelmä on nimeltään E-Loupe, jossa erityisvalmisteinen ohjelma valvoo sovellusten virrankäyttöä ja kytkee virtasyöpöt ohjelmat pois päältä tai vähän virtaa kuluttavaan tilaan silloin kun niitä ei käytetä.
Chandra ilmoittaakin tavoitteekseen saada älypuhelimien akut kestämään tulevaisuudessa viikon verran tekemällä laitteiden virrankäytöstä älykkäämpää. Toivotaan, että Microsoftin tutkimus kantaa pian hedelmää ja tulokset nähdään myös kuluttajien laitteissa.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin Microsoft akkukesto akku E-Loupe
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.