Suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille käänteentekevän puhelinlaturin

Manu Pitkänen
11. kesäkuuta, 2014 21:46

Pistorasiaan kytketty puhelimen laturi kuluttaa sähköä, vaikkei johdon toiseen päähän olisikaan kytketty mitään laitetta lataantumaan. Mitättömältä kuulostavaa asiaa ei tule juuri ajateltua, mutta se on kuitenkin varsin merkityksellinen seikka, kun asioista aletaan puhua maailmanlaajuisessa skaalassa. Suomalaisessa ASMO-laturissa, jonka joukkorahoitus alkaa kesäkuun aikana Kickstarterissa, virrankulutus katkeaa kun piuhan päässä ei ole mitään ladattavaa.
Latureiden valmiustilan aikainen kulutus vaihtelee ASMO:n mukaan 300 mW – 1 W välillä. EU:ssa käsiteltävänä oleva direktiivi on pakottamassa kulutuksen alle 150 milliwattiin. ASMOssa lukeman luvataan olevan pyöreät nolla.
Laturille on kaavailtu 29 euron hintalappua ja ne valmistetaan Suomessa.
ASMO-laturin on kehittänyt Asmo Saloranta. Idea laturin kehittämiseen tuli kun hänen avovaimonsa lapsuudenkoti paloi verkkovirtaan kytketyn puhelinlaturin vuoksi. ASMO on yhteensopiva Android-, iPhone- ja Windows-puhelimien kanssa (Micro-USB). Sähköpistokkeita ASMOlle löytyy niin Euroopan kuin Pohjois-Amerikan sähköverkkoihin.

Lue myös nämä
Tägit
laturi älypuhelinlaturi ASMO
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.