Suositun SwiftKey-näppäimistön voi nyt ladata Androidille ilmaiseksi

Manu Pitkänen
11. kesäkuuta, 2014 12:20

Suosittu Android-näppäimistösovellus SwiftKey on siirtymässä freemium-liiketoimintamalliin, jossa sovelluksen voi ladata puhelimeensa ilmaiseksi, mutta sovellukseen saatavista lisäkomponenteista joutuu maksamaan. Freemium-mallia on hyödynnetty menestyksekkäästi monissa mobiilipeleissä.
Aiemmin SwiftKey-ohjelmaa myytiin 3,99 dollarin hinnalla, mutta nyt sen voi ladata puhelimeensa täysin ilmaiseksi. Viime vuonna vajaa 18 miljoonaa dollaria lisärahoitusta saaneen yhtiön mukaan liiketoimintamallin muutoksen taustalla oli se, että monissa kehittyvissä talouksissa (esim. Kiina ja Intia) on korkea kynnys ostaa puhelimiin maksullisia sovelluksia. Toisaalta freemium on osoittautunut tehokkaaksi malliksi muilla sovelluksilla.
SwiftKeyn sisäisessä kaupassa myydään tällä hetkellä lähinnä näppäimistöteemoja, mutta valikoima laajentunee tulevaisuudessa muihinkin kategorioihin. Potentiaalisia myytäviä tuotteita voisivat olla erilaiset emojit. Teemat maksavat SwiftKey Storessa 0,89 euroa kappaleelta (viiden teeman paketti maksaa 2,69 euroa ja 10 teeman paketti 4,49 euroa).
Apple kertoi kuun alussa WWDC-tapahtumassa, että se aikoo avata mobiilikäyttöjärjestelmänsä näppäimistökehittäjille iOS 8:n myötä. SwiftKey on jo ilmoittanut kehittävänsä sovelluksesta iOS-versiota.

Lue myös nämä
Tägit
SwiftKey
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.