Taksikuljettajat protestoivat ympäri Eurooppaa uuden palvelun takia

Manu Pitkänen
11. kesäkuuta, 2014 10:31

Tuskin mikään muu start up -yritys on saanut osakseen niin paljon vastustusta ja kiinnostusta kuin 18,2 miljardin dollarin arvoiseksi arvioitu Uber-kyytipalvelu. Taksikuljettajat järjestävät palvelua vastaan protesteja eri puolilla Eurooppaa. Uber suunnittelee laajentumista Suomeen, mihin taksiliitto on suhtautunut hyvin nihkeästi.
Lontoossa tuhannet työpaikastaan huolissaan olevat taksikuskit ovat kokoontumassa mielenilmaukseen Trafalgar Square -aukiolle. Madridissa taksikuskit aikovat pitää vuorokauden vapaata ja Barcelonassa pidetään protestimarssi. Pariisilaisten kuljettajien suunnitelmissa on ajaa madellen lentokentille ja sieltä pois.
Berliinissä noin tuhannen taksikuljettajan odotetaan kokoontuvan Olympischer Platzille. Hampurissa pidetään myös mielenilmaus, mutta se ei kohdistu Uberiin (koska se ei ole siellä saatavilla), vaan vastaavanlaiseen paikalliseen WunderCariin. Italian Milanossa pidetään tänään lakko, jonka aikana ajetaan vain sairaiden, vanhusten ja synnyttäjien tarvitsemat kyydit. Milanolaiset kuljettajat aikovat pysyttää kojuja eri puolille kaupunkia ja valistaa ihmisiä tilanteesta.
Kaikki mielenosoittajat eivät suoranaisesti vastusta Uberia, vaan ennemminkin taksikuljettajille asetettuja rajoituksia ja säädöksiä, jotka eivät kosketa Uber-kuljettajia.
Italiassa tavallisen taksin ja Uberin välillä ei ole teknisesti juurikaan eroa, sillä laki velvoittaa Uber-kuljettajia ajamaan kyydin jälkeen yhteiselle paikalle. Palvelua vastaan on kuitenkin nostettu syyte, koska se ei noudata tätä säädöstä. Lontoossa on taas käsittelyssä oikeusjuttu, jossa selvitetään meneekö Uberin tarjoama sovellus taksimittarista. Lain mukaan vain kaupungin mustiin takseihin voidaan asentaa mittarit.

Lue myös nämä
Tägit
Uber
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.