Vihjaisiko Google juuri Androidin 5.0-versiosta?

Juha Tuppi
12. kesäkuuta, 2014 22:41

Netissä leviää huhu, jonka mukaan Google saattoi juuri vaivihkaa paljastaa Android-käyttöjärjestelmänsä seuraavan versionumeron.
Google twiittasi eilen Google Now -palvelun uudesta jalkapallon MM-kisojen kunniaksi lisätystä ominaisuudesta, joka tarjoaa ottelutiedot iOS- ja Android-laitteisiin. Useat tahot, kuten esimerkiksi BGR ja Phone Arena ovat kuitenkin sitä mieltä, että Google on saattanut paljastaa twiitissään enemmän kuin miltä ensisilmäyksellä vaikuttaa.
Googlella on nimittäin ollut tapana ilmoittaa käytössä olevan Android-version numero sovellustensa esimerkkikuvissa kellonaikana näytön oikeassa yläkulmassa. Tapa juontaa juurensa jo Android 2.3:n ajoilta. Tältä pohjalta onkin varsin mielenkiintoista, että alla näkyvän twiitin esimerkkikuvissa esiintyvän laitteen kello on asetettu aikaan 5:00.


Kyseessä tietysti voisi olla pelkkä sattumakin, mutta Android Police -sivusto raportoi eilen Googlen aikeista yksinkertaistaa ja yhtenäistää sovellustensa ulkoasua ja toimintaa. Suunnitelma tunnetaan Android Policen lähteiden mukaan nimellä Quantum Paper ja se tulee kattamaan kaikki alustat, joille Googlen sovellukset ovat saatavilla. Vaikka Googlen sovellusten ulkoasun selkeä uudistaminen itsessään viittaa merkittävään päivitykseen, erityisen huomattavaksi Quantum Paperin tässä asiayhteydessä tekee se, että se tullaan Android Policen mukaan näkemään virallisesti ensimmäistä kertaa Androidin L-julkaisun myötä.
Vaikka meillä ei toistaiseksi ole varmaa tietoa siitä, mikä Android L tulee olemaan, "L" tarkoittaa roomalaisissa numeroissa lukua 50. Näin ollen Android L saattaisi olla käyttöjärjestelmän versio 5.0, johon Googlen tuore twiittikin mahdollisesti viittaa.
Kaikki tämä on tietysti toistaiseksi vain puhdasta spekulaatiota, mutta merkit ovat ilmassa – ja Googlen I/O-kehittäjäkonferenssiin on enää pari viikkoa. Jokohan asiaan saataisiin selkoa ennen kuun vaihdetta?

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Android 5.0 Android L Quantum Paper
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.