Eurooppalaisissa iPhonen USB-adaptereissa ylikuumentumisriski – tarkista laitteesi heti

Juha Tuppi
13. kesäkuuta, 2014 12:32

Apple ilmoitti tänään turvallisuusriskistä, joka koskee pientä erää valmistajan USB-adaptereita, ja lupaa vaihtaa riskialttiit adapterit uusiin.
Pienessä osassa Applen viiden watin USB-virta-adaptereita on havaittu ylikuumentumisriski. Vika koskee iPhone 3GS-, iPhone 4- ja iPhone 4S -älypuhelimien mukana lokakuusta 2009 syyskuuhun 2012 pakattuja adaptereita. Adapteria on myös myyty erikseen lisävarusteena.
Riskialttiit adapterit tunnistaa mallinumerosta ja CE-tunnuksen väristä, jotka löytyvät pistokkeiden välistä. Alla olevassa kuvassa vasemmalla näkyvä malli A1300 tummanharmailla CE-kirjaimilla on syytä vaihtaa välittömästi uuteen versioon, kun taas oikeanpuoleinen malli A1400 vaaleanharmailla CE-kirjaimilla on turvallinen käyttää. Apple suosittelee iPhonen lataamista USB-kaapelilla tietokoneesta turvallista adapteria odotellessa.

Riskialtis adapteri voidaan vaihtaa Applen virallisissa jälleenmyyntipisteissä uuteen turvalliseen malliin. Apple pyytää ottamaan iPhonen mukaan kauppaan, koska vaihdon yhteydessä tarkistetaan iPhonen sarjanumero. Viallinen laite on myös vaihdettavissa Applen teknisen tuen kautta. Applen virallinen ilmoitus ja ohjeistukset ovat nähtävissä täällä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone vika USB-adapteri
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.