Microsoft harkitsee Windows Phone 8.1:n kärkiominaisuuden tuomista iOS:lle ja Androidille

Manu Pitkänen
13. kesäkuuta, 2014 20:29

Microsoftilla työskentelevä Marcus Ash paljasti SMX Advanced -konferenssin yhteydessä, että ohjelmistojätti pohtii parhaillaan Windows Phone 8.1:n yhteydessä esitellyn Cortana-puheavustajan tuomista iOS- ja Android-alustoille.
Cortana toimii tällä hetkellä vain jos Windows-puhelin on määritetty Yhdysvaltojen asetuksilla. Alustan saatavuusaluetta on kuitenkin tarkoitus laajentaa tämän vuoden aikana Kanadaan, Isoon-Britanniaan ja Kiinaan. Geografisen saatavuuden lisäksi Microsoft pohtii Cortanan alustatuen parantamista, mikä voi tarkoittaa Cortanan porttaamista Androidille ja iOS:lle. Mitään lopullisia päätöksiä ei ole kuitenkaan vielä tehty, mutta asiaa harkitaan tosissaan.
Puheavustaja saatetaan tuoda myös työpöytä-Windowsille sekä autoihin.
Cortanan Android- ja iOS-versioiden esteenä on lähinnä tekniset syyt. Microsoft ei pysty integroimaan Cortanaa kilpaileviin käyttöjärjestelmiin yhtä tiiviisti kuin Windowsiin, minkä lisäksi ei ole selvää haluaisivatko iOS-käyttäjät puhelimeensa edes vaihtoehtoista avustajaa. Poliittista syytä pitää Cortana Windowsin yksinoikeutena ei ole.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Android Microsoft iOS Windows Phone Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.