Sony esitteli verkkokalvoa jäljittelevän kennon kameroihin

Manu Pitkänen
14. kesäkuuta, 2014 10:57

Kaarevuus tuntuu olevan teknologiasektorin uusi musta. Markkinoilla on nähty kaarevia televisoita ja muutama kaarevanäyttöinen älypuhelinkin. Sonyn mielestä kaarevaa geometriaa voidaan hyödyntää muuallakin kuin näytöissä, yhtiö on nimittäin esitellyt kaarevoitetun CMOS-kennon, jota voidaan käyttää digitaalisissa kameroissa.
Sonyn mukaan kaarevuuden ansiosta kenno jäljittelee ihmisen verkkokalvon toimintaa, mikä tuo mukanaan tiettyjä etuja. Ensinnäkin kameravalmistajat pystyvät luomaan kameramoduuleista aiempaa yksinkertaisempia, sillä kaareva kenno ei vaadi yhtä monimutkaista optiikkaa eteensä kuin tasaiset kennot. Lisäksi kaareva kenno on herkempi valolle: keskeltä mitattuna 40 prosenttia herkempi ja reunoilla herkkyys on kaksinkertainen. Kaarevan kennon jännityksen ansiosta päästään eroon nii sanotusta dark current -virrasta.
Kaarevia kennoja on valmistettu kahdessa eri koossa: 43-millimetrisenä (lävistäjä) ja 11-millimetrisenä. Ensinnä mainittu sopii digitaalikameroihin, kun taas pienempi kenno sopii puhelimien kameroihin.
Kennot eivät ole vielä massatuotannossa, mutta yhtiön luoman tuotantokoneiden avulla on valmistettu jo noin sata kaarevaa kennoa.

Lue myös nämä
Tägit
Sony
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.