Apple julkaisee iWatchin lokakuussa – odotetaan ennätyskovaa kysyntää

Manu Pitkänen
19. kesäkuuta, 2014 22:39

Apple on korkkaamassa ensimmäisen uuden tuotekategorian sitten iPadin tämän vuoden lokakuussa, uutisoi Reuters. IT-jätin on määrä esitellä tuolloin älykello, josta on huhuttu jo useita vuosia.
Kellon lopullisesta nimestä ei ole kenelläkään tietoa, eikä laitteen tarkemmasta ulkonäöstäkään ole ollut minkäänlaista havaintoa. Niin sanotun "iWatchin" on huhuttu tulevan markkinoille parissa eri kokoluokassa ja näyttöjen koko olisi suunnilleen 1,5 tuumaa. Reutersin lähteiden mukaan tämä ei pitäisi kuitenkaan paikkansa, vaan heinäkuussa massatuotantoon menevässä laitteessa on 2,5-tuumainen ja suorakaiteen muotoinen näyttö. Näyttöä on kaarevoitettu hieman.
Reutersin lähde paljastaa samalla, että Apple hyödyntäisi iWatchissa langatonta latausta. Yhtiön muissa tuotteissa tekniikkaa ei ole käytössä, eikä Apple ole asettunut minkään standardin taakse. Jää nähtäväksi käyttääkö Apple omaa teknologiaa vai tekeekö se yhteistyötä jonkun olemassaolevan standardin kanssa (esim. Qi, Powermat tai Rezence).
Vetovastuussa iWatchien valmistuksessa on Quanta, joka on jo aloittanut kellon testivalmistuksen. Täysi höyry laitetaan päälle heinäkuun aikana. Quanta ei ole välttämättä ainoa valmistaja, mutta Reutersin mukaan näillä näkymin se valmistaa ainakin 70 prosenttia kaikista Applen älykelloista.
Applen tavoitteena on myydä ensimmäisen vuoden aikana 50 miljoonaa kelloa. Tavoite on äärimmäisen kunnianhimoinen, sillä iPhonea myytiin vastaavassa ajassa vajaa 5,5 miljoonaa kappaletta ja iPadiä alle 20 miljoonaa kappaletta.
IWatchista löytyy sensorit sykkeen mittaamiseen. Reuters ei mainitse mitä muuta kello voisi pystyä mittaamaan, mutta iOS 8:n yhteydessä esitellyn Health-sovelluksen perusteella iWatch saattaisi olla hyvin monipuolinen. Uutistoimiston mukaan Apple on tilannut sensoreita singaporelaiselta Heptagonilta.
Japanilainen talousjulkaisu Nikkei ja teknologiasivusto Re/code kertoivat aiemmin, että Applen suunnitelmissa on iWatchin julkaiseminen lokakuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 8 HealthKit Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.