Jymy-yllätys: Nokia esitteli Z Launcher -ohjelman Android-älypuhelimille

Manu Pitkänen
19. kesäkuuta, 2014 18:58

Matkapuhelimien valmistamisen ja suunnittelun lopettanut Nokia ei näytä olevan vielä valmis lopettamaan alalla, sillä yhtiö on yllättäen esitellyt Z Launcher -nimisen kotinäyttösovelluksen Androidille (ns. launcher).
Z Launcherin johtoajatuksena on analysoida käyttäjänsä tottumuksia ja rutiineja, jolloin ohjelma oppii tuomaan oikeita sovelluksia käden ulottuville oikeaan aikaan päivästä. Sovellusten löytämiseen on muutoinkin panostettu Z Launcherissa. Sovellusruudukon kahlaamisen sijaan sovelluksen voi hakea piirtämällä kotinäytölle kirjaimen, jolla sovelluksen nimi alkaa.
Launcher-ohjelman kehityksestä vastaa nimen omaan Nokia, eikä Microsoftille matkapuhelinliiketoimintojen yhteydessä siirtynyt tiimi. Ennen kaupan vahvistumista Nokia julkaisi kolme Android-pohjaista puhelinta: Nokia X:n, X+:n ja XL:n. Tätä ennen Nokia linjasi pysyttelevänsä vain Windows Phone -älypuhelimissa.
Z Launcher ei ole vielä valmis, vaan se esiteltiin "esi-beta-versiona". Se on optimoitu suosituille Android-puhelimille, kuten Nexus 5:lle, Galaxy S3:lle, Galaxy S4:lle, Galaxy S5:lle, Moto X:lle, HTC Onelle ja Xperia Z1:lle.

Introducing Z Launcher from Nokia Z Launcher on Vimeo.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Z Launcher
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.