Applen iWatchissa on yllättävä suomalaisyhteys

Manu Pitkänen
20. kesäkuuta, 2014 9:32

Uutisoimme myöhään eilen illalla Reutersin tiedoista, joiden mukaan Applen niin sanottu iWatch-älykello esiteltäisiin lokakuussa ja sen massatuotanto alkaisi Quantan tiloissa Taiwanissa heinäkuun aikana. Uutistoimisto paljasti myös, että Singaporessa päämajaansa pitävä Heptagon toimittaisi komponentteja älykelloon.
Vaikka mikro-optiikan valmistukseen erikoistuneen Heptagonin päätoimipiste sijaitseekin Aasiassa, on yhtiön juuret kuitenkin Suomessa. Yhtiö perustettiin vuonna 1993 TKK:n (nyk. osa Aalto-yliopistoa) tutkimustyön kaupallistamiseksi. Heptagonin perustajiin kuuluu Itä-Suomen yliopiston fotoniikan sovellusten ja kaupallistamisen professori sekä Aalto-yliopistossa mikro-optiikan dosentuuria hallussa pitävä Jyrki Saarinen.
Saarinen on ollut Heptagonin ja sen Piilaaksossa toimineen tytäryhtiön, Heptagon USA:n, toimitusjohtaja. Heptagonilla on toimintaa Sveitsissä (vuonna 2000 ostettu CSEM:n mikro-optiikan osasto), Yhdysvalloissa, Kiinassa (Shanghai) ja Singaporessa.
Heptagon esitteli aiemmin tänä vuonna sen ensimmäisen älypuhelimiin tarkoitetun 3D-kameran, TrueD H2:n. Yhtiön valikoimista löytyy myös LED-tuotteita ja sensoreita, jotka mahdollistavat eleohjaamisen.
Apple osti aiemmin tänä keväänä mikro-LEDeihin erikoistuneen LuxVue Technologiesin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Heptagon Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.