Androidin uusi versio esitellään jo huomenna

Manu Pitkänen
24. kesäkuuta, 2014 21:44

Huomenna alkavassa Google I/O -kehittäjatapahtuman antiin kuuluu muiden muassa Android-käyttöjärjestelmän esittely. Tieto tulee suoraan hevosen suusta, nimittäin käyttöjärjestelmän kehityksestä vastaava johtaja Sundar Pichai paljasti asian Businessweekin haastattelussa.
Pichain mukaan uusi käyttöjärjestelmäversio halutaan esitellä Google I/O:ssa, koska hän haluaa maailman tietävän uusista ominaisuuksista mahdollisimman nopeasti. Googlella on ollut tapana julkaista uusi käyttöjärjestelmä pian sen esittelyn jälkeen Nexus-laitteille, mutta tällä kertaa yhtiö saattaa ottaa mallia Applesta ja esitellä Androidin L-version betana.
Huhujen mukaan tulevassa Android-julkaisussa Dalvik oltaisiin korvattu tähän asti testikäytössä olleella ART-ympäristöllä. Testien perusteella ART ei kaikissa tilanteissa Dalvikia suorituskykyisempi, mutta ajan kanssa tilanteen pitäisi parantua. L-versiosta pitäisi löytyä myös ns. Project Hera, jonka tarkoituksena on kaventaa verkkopalveluiden ja natiivisovellusten välistä eroa.
I/O:ssa kuulaan uusia tietoja puettaville laitteille suunnitellusta Android Wearistä sekä televisioille tarkoitetusta Android TV:stä.
Mitä veikkaatte seuraavan Androidin koodinimeksi? Lollipop, Liquorice, Lemon Drop?

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Android Wear Android TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.