Cyanogen haluaa kasvaa varteenotettavaksi vaihtoehdoksi Androidin rinnalle

Manu Pitkänen
25. kesäkuuta, 2014 11:52

Harrastuksena alkunsa saanut Android-ROM CyanogenMod valmistautuu ottamaan pässin sarvista kiinni ja haastamaan Googlen visioiman Androidin. Viime vuonna seitsemän miljoonan dollarin rahoituksen saanut Cyanogen on nimittäin palkannut riveihinsä kovia ammattilaisia isommista teknologiayrityksistä.
Cyanogen on Re/coden mukaan napannut johtajia muun muassa Amazonilta, Microsoftila ja nettivideopalvelu Hululta. Lisäksi HTC:n entinen tuotantopäällikkö Tyler Carper on ottanut vastaan saman vakanssin Cyanogeniltä. MediaTek- ja Broadcom-puolijohdeyhtiöillä työskennellyt Vik Natarajan vastaa vuorostaan Cyanogenin kumppanuuksista ja jakelusta.
Yhtiö haluaa alustallaan asemoitua "mobiilikäyttöjärjestelmien Sveitsiksi". Käyttöjärjestelmä kunnioittaa avoimen lähdekoodin periaatteita eikä se halua tuputtaa käyttäjille yhden yhtiön tuottamia verkkopalveluita (kuten Google, Amazon ja Microsoft tekee Android-laitteillaan).
Toistaiseksi CyanogenMod-alustaa on nähty vain parin pienen valmistajan puhelimessa, kuten OnePlus Onessa, mutta tulevaisuudessa alustaa tukevien laitevalmistajien kirjo pitäisi monipuolistua.

Lue myös nämä
Tägit
Android CyanogenMod
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.