EU:n roaming- eli verkkovierailumaksut tippuvat ensi viikolla

Matti Robinson
25. kesäkuuta, 2014 16:41

Euroopan Unionin uudet roaming-maksujen katot tulevat käyttöön ensi viikolla. Heinäkuun ensimmäisestä päivästä eli ensi viikon tiistaista lähtien verkkovierailumaksujen maksimihinnoittelut tippuvat roimasti.
Verkkovierailut koskevat kaikkia, jotka matkustavat oman operaattorin saavuttamattomissa ja käyttävät muiden operaattoreiden palveluita. EU on määrännyt maksuille katon, jotta hinnoista ei muodostu järkyttävän suuria laskuja kuluttajille, joista erityisesti paljon matkustavat ovat usein valitettavan tietoisia. Näitä kattoja päivitetään pienemmiksi vuosittain.
Uudet maksimimaksut tippuvat soitettujen puheluiden osalta 21 prosenttia ja datayhteyden osalta peräti 55 prosenttia. Myös puheluiden vastaaottaminen ja tekstiviestien lähettäminen halventuu, uudet hinnat ovat tekstiviesteille 6 senttiä (ennen 8 senttiä) ja puhelun vastaanottamiselle 5 senttiä (ennen 7 senttiä).
Uudet soittohinnat ovat maksimissaan 19 senttiä minuutilta (ennen 24 senttiä) ja datamaksut maksimissaan 20 senttiä megatavulta (ennen 45 senttiä). Hinnoissa ei ole mukana arvonlisäveroja. EU:n futisaiheisen mainoksen mukaan verkkovierailu on ensi viikon tiistaista lähtien 25 kertaa halvempaa kuin vuonna 2010.
Samalla mahdollistetaan operaattoreiden tarjoamien roaming-sopimusten tekeminen helpommin. Valinta voi kohdistua tiettyyn maahan ja operaattoriin, jolloin sopimus voidaan tehdä edullisemmin. Lopulta tarkoituksena on eliminoida roaming-maksut kokonaan EU:n alueella.

Lue myös nämä
Tägit
Neelie Kroes roaming verkkovierailumaksut
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.