Applelta tulossa älykkään kodin mahdollistavia laitteita

Manu Pitkänen
26. kesäkuuta, 2014 17:43

Applelta odotetaan jo kovasti iWatch-älykelloa, mutta yhtiöllä on parhaillaan käynnissä muitakin kehitysprojekteja, joiden avulla sen tuotevalikoima laajenisi uusiin laitekategorioihin. Sekä The Information että 9to5mac ovat kuulleet omilta lähteiltään, että Apple rakentaa parhaillaan älykkään kodin mahdollistavia laitteita.
9to5macin Mark Gurmanin mukaan WWDC:ssä esitelty HomeKit-ohjelmointirajapinta on luotu Applen omia laitteita silmälläpitäen. Se avattiin kaikille kehittäjille jo nyt ilmeisesti siitä syystä, että Applen omilla älykotilaitteilla olisi ympärillään mahdollisimman kattava laite-ekosysteemi, kun ne jonakin päivänä julkaistaan.
Gurmanin lähteiden mukaan Apple haluaa tehdä älykotilaitteiden käyttömahdollisuuksista mahdollisimman laajat. Kuvauksen perusteella Apple haluaisi ottaa hallintaansa älykotien käyttökokemuksen ytimen ja jättää yksityiskohtaisemmat ratkaisut, kuten palovaroittimet ja termostaatit muiden yhtiöiden harteille.
Tuotejulkistuksia tältä alalta tuskin kuullaan vielä vuoteen tai pariin, mutta älykotilaitteiden kehityshanke on kuulemma jo nytkähtänyt eteenpäin alkuvaiheen selvityksistä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS iOS 8 HomeKit älykoti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.