Vanha Nokian puhelin pelasti patikoijan hengen

Matti Robinson
2. heinäkuuta, 2014 15:25

Tarinat huippukestävistä tai jopa tuhoutumattomista vanhoista Nokian puhelimista ovat varmasti tuttuja sekä kyseisiä puhelimia käyttäneille että muille internetin valveutuneille käyttäjille. Esimerkiksi Nokia 3310:n kestävyys on todettu legendaariseksi, mutta vanha nokialainen pelasti jopa hengen, kertoo NBC News.
Taiwanilaispatikoijalle hänen uskottu Nokian puhelin osoittautui korvaamattomaksi avuksi. Vaellusretkellä joukosta eksynyt 70-vuotias Liu Quanming putosi seuruetta etsiessään vuoristokuiluun. Putouksessa hän hukkasi myös puhelimensa. Kymmenisen vuotta vanha Nokia-puhelin oli kuitenkin kestänyt vuorten säälittävät iskut mukisematta ja oli toiminnassa, joskin eristettynä Liusta.
Liuta etsittiin 250 poliisin voimin vuoristosta päiviä ja lopulta löydettiin puhelimen kolmiopaikannuksen avulla. 20. kesäkuuta eksinyt Liu löydettiin viittä päivää myöhemmin viime keskiviikkona puhelimen pirinän avulla, josta vähän matkan päästä löytyi kuiluun pudonnut retkeilijä. Vammat eivät olleet vakavia ja hädästä selvittiin luotettavan retkikumppanin eli Nokian matkapuhelimen – ei älypuhelimen – avulla.
Ehkäpä retkelle on fiksua ottaa matkaan hieman vanhempi puhelin, mikäli tarkoituksena ei ole päivitellä Facebookia tai ottaa kuvia. Uusi älyluurisi ei nimittäin todennäköisesti kestä tiputusta alas vuorta – tai viittä päivää akkunsa puolesta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.