Aurinko paistaa risukasaan: HTC punnersi voitolliseksi

Manu Pitkänen
3. heinäkuuta, 2014 16:02

Vielä muutama vuosi sitten HTC oli Android-valmistajien ykkönen myyntimäärien perusteella, mutta yhtiön alamäki alkoi pian Samsungin Galaxy-puhelimien vallattua alaa. Alamäki kulminoitui viime syksynä, jolloin yhtiö teki ensimmäisen tappiollisen neljänneksen vuoden 2002 jälkeen.
Viime jouluna HTC:n tulos oli nipin napin voitollinen, mutta tämän vuoden alussa yhtiö teki taas tappiota. Nyt tämän vuoden toinen neljännes on jälleen voitollinen ja mikä parasta, yhtiö ylsi operatiiviseen voittoon (kolme edellistä neljännestä ovat tuottaneet operatiivista tappiota). Nettotulos (55 miljoonaa euroa) oli korkein sitten vuoden 2012 syksyn. Liikevaihdolla mitattuna mennyt kevät (1,6 miljardia euroa) oli kuitenkin huonoin pariin vuoteen.
Hyvän tuloskehityksen taustalla on HTC:n läpikäymä kulukuuri. Liikevaihdon perusteella keväällä julkistettu HTC One (M8) ei olisi onnistunut löytämään asiakkaita sen paremmin kuin One (M7) viime vuonna.
HTC on vielä kaukana comebackin tekemisestä. Tulevat neljännekset voivat osoittautua hankaliksi, kun alkuinnostus One (M8):n ympärillä alkaa laantua ja uusia puhelimia tulee syksyllä markkinoille.

Lue myös nämä
Tägit
Android HTC HTC One (M8)
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.