Jättimäinen paljastus: Microsoft aikoo tuoda markkinoille Android-pohjaisen Lumian

Manu Pitkänen
7. heinäkuuta, 2014 13:00

Puhelinvuotajien kruunaamattomaksi kuninkaaksi nousseen @evleaksin tarjoamien uusimpien tietojen mukaan Microsoft kehittäisi parhaillaan Android-pohjaista Lumia-puhelinta. Mikäli tieto osoittautuu oikeaksi, olisi se jättimäinen uutinen: Microsoft käytännössä myöntäisi Windows Phonen epäonnistuneen.
Microsoftin puhelinvalikoimissa on jo nyt Android-pohjaisia älypuhelimia (Nokia X, X+, XL ja X2), mutta ne ovat kaikki alemman hintaluokan älypuhelimia. Lisäksi ne ovat nimiään myöden eristetty Microsoftin "oikeasta" älypuhelinmallistosta eli Lumioista. Android-pohjainen Lumia-älypuhelin muuttaisi paletin täysin, vaikka kyseessä olisi käytännön tasolla vain X-puhelimen uudelleen nimetystä mallista.

Android-pohjaisen Lumian teknisistä ominaisuuksista tai julkaisuaikataulusta ei ole tällä haavaa liikkeellä minkäänlaisia tietoja. Ei myöskään ole varmuutta siitä, voisiko kyseinen puhelin tulla myyntiin myös Windows Phonella varustettuna. Microsoftin on aiemmin sanottu neuvotelleen laitevalmistajien kanssa mallista, jossa markkinoille tuotaisiin samanlaisia puhelimia Windows Phonella ja Androidilla varustettuina. Tällainen kuvio voisi olla mahdollinen nyt kun Microsoft hallitsee sekä ohjelmiston että raudan.
Lumia-puhelimia on kehuttu arvosteluissa paljon niiden rautaominaisuuksien ansiosta. Kritiikkiä on kuitenkin annettu Windows Phonesta ja sen mukanaan tuomasta kypsymättömästä ekosysteemistä (sovellusten puute).

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Google Microsoft Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.