Tilastot kertovat: Microsoftilla on rautainen ote Windows Phone -ekosysteemistä

Manu Pitkänen
14. heinäkuuta, 2014 15:17

Windows 8- ja Windows Phone -sovelluksille tarkoitettua mainosverkkoa tarjoava AdDuplex on julkaissut kesäkuussa keräämäänsä tilastotietoa Windows Phone -ekosysteemistä. Mitään järisyttäviä muutoksia Windows Phone -ympyröissä ei kesäkuun aikana tapahtunut, mutta tiedot antavat hyvän tilannekatsauksen nyt kun Microsoft on hiljalleen tuomassa tarjolle Windows Phone 8.1 -päivitystä.



AdDuplexin keräämän datan perusteella Nokia-merkkisillä puhelimilla (jota ovat nykyään WP:tä kehittävän Microsoftin omaisuutta) on varsin rautainen ote Windows Phone -puhelimien käyttäjäkunnasta (installed base) – jopa 93,8 prosenttia Windows Phone 8.x -puhelimista on nokialaisia. Kakkosena tulee HTC, jonka osuus hupeni prosentin kymmenesosilla edellisestä mittauskerrasta 4,1 prosenttiin. Samsung tulee kolmantena 1,3 prosentin osuudella. Noin 83 prosenttia Windows-puhelimista käyttää versiota 8.0 tai uudempaa (lopuissa on 7.x-versio ja niiden tuki loppuu syyskuussa).


Ylivoimaisesti käytetyin Windows Phone -puhelin on vähemmän yllättäen viime vuonna markkinoille tullut reilut sata euroa maksanut Lumia 520. Toisena on Lumia 625 ja kolmantena Lumia 920.


Eniten Windows Phone -puhelimia löytyy Yhdysvalloista (11 % Windows-puhelimista). Seuraavaksi eniten niitä on Intiassa ja Brasiliassa. Kiina on listassa kuudentena ja Suomi kahdentenatoista, mutta niiden välinen osuusero on melko pieni (0,7 prosenttia). Kiinassa on siis hieman enemmän Windows Phone -puhelimia kuin Suomessa, vaikka markkinoiden koko on aivan eri kokoluokkaa. Mittaustekniikalla voi kuitenkin olla huomattava vaikutus tuloksiin (AdDuplex seurasi 11 globaalia sovellusta, joita kiinalaiset eivät välttämättä kovin yleisesti käytä).


Yhdysvalloissa käytössä olevista Windows-puhelimista noin puolet ovat Lumia 520:tä ja 521:tä. Suosituin HTC-merkkinen Windows-puhelin on 8X.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.