Varoittava esimerkki: Älä nuku puhelimesi kanssa

Manu Pitkänen
28. heinäkuuta, 2014 13:06

Joka kesä kun ihmiset pitävät lomiaan ja maailma menee kiinni, mediat ympäri maailmaa huomaavat uutisvirran kuivuvan olemattomaksi. Viime vuosina suosituiksi täyteuutisiksi ovat nousseet viallisista litiumakuista johtuvat älypuhelimien käryämiset. Tänäkin vuonna näitä juttuja on saatu ihmetellä verkkomedioissa, tuoreimpana esimerkkinä KDFW:n uutisoima 13-vuotiasta tyttöä koskettanut tapaus.
Texasissa asuva Ariel Tolfree heräsi eräs yö kesken unien havahduttuaan savun hajuun. Hänen tyynyn viereen laskema (ja vahingossa sen alle sujahtanut) Samsung Galaxy S4 alkoi yllättäen käryämään niin pahasti, että koko älypuhelin käytännössä suli ja poltti reiän liinavaatteisiin. Tolfreet ihmettelivät tapausta, koska he kuvittelivat älypuhelimien olevan turvallisia.
He ottivat asian johdosta yhteyttä Samsungiin. Yhtiö aikoo selvittää, mikä johti puhelimen sulamiseen, mutta jo nyt on tiedossa, että kyseisessä Galaxy S4:ssä oli alkuperäisen akun sijaan tarvikeakku. Samsung on luvannut korvata puhelimen sekä vaurioituneet liinavaatteet ja patjat.
Ariel Tolfreen tapaus osoittaa, ettei puhelimen säilytyspaikka ole tyynyn alla ja vanhempien kannattaa valistaa asiasta teini-ikäisiä lapsiaan. Tällä kertaa henkilövahingoilta vältyttiin.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.