Microsoft esitteli Windows Phonen seuraavan päivityspaketin sisällön

Manu Pitkänen
30. heinäkuuta, 2014 13:11

Microsoft on paljastanut nyt virallisesti Windows Phone 8.1:lle tulevan GDR1-päivityksen sisällön. Suurin osa ominaisuuksista tuli ilmi vuodon kautta.
Kenties kaikkein näkyvin lisäys Windows Phoneen on mahdollisuus yhdistellä aloitusnäytön sovelluksia niin sanottuihin "tapahtumakansioihin" (Live Folders), joiden avulla saman aihealueen ohjelmat löytyvät nopeasti yhdestä paikkaa (alla kuvaruutukaappaukset suljetusta ja avoinna olevasta kansiosta). Kansioiden luonti onnistuu raahaamalla tapahtumaruutu toisen sovelluksen päälle. Kansion sisällä kuvakkeiden kokoa ja sijaintia voi muokata mielin määrin.
Lisäksi Cortanan tukialue laajenee Britanniaan ja Kiinaan, jossa puheavustaja on saanut erityisen "alienimaisen" ulkonäön. Microsoft on lisäksi tuomassa Cortanan alfa-versiona Kanadaan, Intiaan ja Australiaan.
Pienempinä parannuksina GDR1 sisältää päivitetyn Xbox Music -sovelluksen, uuden Kauppa-tapahtumaruudun, monipuolisemman SMS-viestin valikoinnin sekä kioskeihin soveltuvan Apps Corner -sovelluksen.
Pinnan alla on myös tapahtunut muutoksia. GDR1:n myötä Windows Phone tukee 1280x800 pikselin resoluutiota, seitsemän tuuman näyttöjä, VoLTE-tekniikkaa, interaktiivisia kuoria ja Qualcommin Quick Charge -lataustekniikkaa, jonka avulla puhelimien akun saa ladattua nopeasti täyteen.
GDR1-päivitys tulee kehittäjien ulottuville ensi viikolla. Loppukäyttäjien puhelimiin päivitys saapuu tulevien kuukausien aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Nokia Lumia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.