Uuden teknologian avulla puhelimien kamerat alkavat ymmärtää näkemäänsä

Manu Pitkänen
30. heinäkuuta, 2014 17:38

Googlen Project Tango -laitteiden teknologiatoimittajaksi päässyt Movidius esitellyt uuden sukupolven Myriad-konenäköpiirin, joka on suunniteltu varta vasten mobiililaitteille ja puettaviin laitteisiin.
Myriad 2 -piirin avulla voidaan parantaa monia nykyisin käytössä olevia kameraominaisuuksia, kuten automaattitarkennusta, HDR-kuvausta ja hämäräkuvausta. Sen avulla voidaan myös lisätä kameroihin täysin uudenlaisia piirteitä, kuten vaikkapa konenäköön perustuvaa sisätilapaikannus, 3D-skannaus/-mallinnus, kuvauskohteiden analytiikkaa ja 360 asteen panoramavideokuvaus. Luonnollisesti kaikenlaiset laajennettuun todellisuuteen perustuvat sovellukset tulevat myös mahdolliseksi Myriad 2:n avulla.
Noin puolisenttiä pitkästä ja leveästä on saatu niin vähävirtainen, että sitä voidaan hyödyntää kaupallisissa tuotteissa.
Movidius kertoo aloittavansa Myriad 2:n näytetoimitukset yhteistyökumppaneille elokuun aikana, joten teknologiaa hyödyntäviä kuluttajielle tarkoitettuja laitteita nähtäneen aikaisintaan ensi vuonna.

Lue myös nämä
Tägit
Project Tango Movidius
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.