Samsung: "Loppuvuosi on erittäin vaikea"

Manu Pitkänen
31. heinäkuuta, 2014 9:29

Samsungin mobiilidivisioonan johtaja Kim Hyun-joonin mukaan loppuvuosi on yhtiölle erittäin haastava kovenevan kilpailun takia. Applen odotetaan julkaisevan aiempaa isommalla näytöllä varustettuja iPhone-malleja ja kiinalaisten valmistajien uskotaan jatkavan hintojen polkemista.
Kimin mukaan yhtiö on lisäämässä high-end-mallistoonsa syksyn aikana kaksi uutta mallia, joista toisessa on iso näyttö ja toisessa käytetään uusia materiaaleja. Isonäyttöinen puhelin lienee Galaxy Note 4.
Samsung aikoo panostaa jatkossa enemmän keskihintaisiin ja alemman hintaluokan puhelimiin varustelemalla ne aiempaa paremmalla tekniikalla. Yhtiön on ollut vaikea perustella erityisesti aasialaisille kuluttajille miksi heidän tulisi ostaa Galaxy-puhelin, kun vastaavaa tekniikkaa saa muilta valmistajilta puolet edullisemmin.
Korealaisyhtiö ei tunnetusti paljasta laitteidensa tarkkoja myyntimääriä, mutta markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan Samsung toimitti huhti-kesäkuun aikana 74,3 miljoonaa älypuhelinta. Markkinoiden laajimmasta tuotemallistosta huolimatta toimitukset laskivat seitsemällä prosentilla.
Mennyt kevät oli Samsungille tuloksen kannalta huonoin kahteen vuoteen. Yhtiön nettotulos laski ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S5 Samsung Galaxy Note 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.