Microsoft jäämässä jalkoihin Intian älypuhelinmarkkinoilla

Manu Pitkänen
4. elokuuta, 2014 20:27

Microsoftin ilmoitettua viime vuonna Nokian puhelinliiketoiminnan ostosta, markkinatutkimusyhtiöt alkoivat peräänkuuluttaa kehittyvien talouksien tärkeyttä yhtiöille. Esimerkiksi Intiassa ollaan vasta nyt siirtymässä peruspuhelimista älypuhelimien pariin. Älypuhelimen valinnassa peruspuhelimen brändillä saattaa olla ratkaiseva merkitys ja Microsoftin puhelinmyynnille se voisi tarkoittaa hyvää.
Heinäkuussa Microsoft ilmoitti lopettavansa peruspuhelimien kehityksen kokonaan ja keskittyvänsä pelkästään Windows Phone -laitteisiin. Onnistuminen Intian peruspuhelin–älypuhelinmurroksessa on siis aina vain tärkeämpää. Nokia menetti jo mahdollisuutensa Kiinassa keskittymällä Yhdysvaltojen markkinoiden kaappaamiseen.
Canalysin toisen neljänneksen tutkimuksen perusteella Microsoft olisi kuitenkin jäämässä jalkoihin Intiassa. Vaikka Nokia oli maan suurin puhelinmerkki vuosikymmenen ajan, on se tippunut Intian älypuhelinmarkkinoilla jo Motorolan taakse. Nokian älypuhelimia ostettiin Intiassa kevään aikana noin 630 000 kappaletta, kun taas Motorolan myynti kohosi yli 950 000 kappaleeseen. Vielä vuoden alussa Nokian älypuhelimia toimitettiin puolet enemmän kuin Motorolan puhelimia.
Intian suurimmat älypuhelinmerkit ovat tällä hetkellä Samsung, Micromax, Karbonn ja Motorola. Kilpailu vain kovenee jatkossa, sillä Kiinassa hurjan voittoputken takonut Xiaomi ei tule jättämään Intian 900 miljoonaa puhelimenkäyttäjää vaille huomiota.

Lue myös nämä
Tägit
Motorola Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.