Nettisivut näkyvät pian Lumia-puhelimissakin "oikein"

Manu Pitkänen
4. elokuuta, 2014 10:27

Lumia-puhelimien käyttäjät ovat saattaneet aika ajoin törmätä Internet Explorer -selaimen kanssa tilanteisiin, joissa verkkosivujen mobiililaitteille optimoitujen sivujen sijaan esitetään työpöytäversio tai sivujen esityksessä on muuta häikkää. Kuten sovelluskehittäjätkin, monet verkkosivustot ovat keskittyneet rakentamaan palvelunsa iPhonelle ja Androidille. Tästä syystä mobiilisivustot toimivat parhaiten Safarilla ja Chromella.
Microsoft ei ole voinut tehdä muuta kuin niellä tämä fakta ja muokata Internet Exploreria toimimaan WebKit-selaimen omaisesti. Microsoft joutuu lisäämään Internet Exploreriin epästandardeja ominaisuuksia, on lopputuloksena toisaalta parempi käyttökokemus.
Jakeluun tulossa olevan Windows Phone 8.1 Updaten myötä Internet Explorerin User Agent -tunnistetietoihin on tehty viilauksia, joiden myötä selain näytää monista sivustoista saman version kuin iPhonen Safarikin. Microsoft on myös parantanut yhteensopivuutta erikoisempien HTML-ratkaisuiden kohdalla, mitkä muut selaimet osaavat tulkita mutta IE ei ole siihen kyennyt.
Alla olevassa kuvassa vasemmalla puolella on Twitterin mobiilisivusto Windows Phone 8.1:llä katsottuna ja oikealla sivusto WP 8.1 Updaten jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Explorer Internet Explorer 11 Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.