Kiina esti suosittuja pikaviestimiä terrorismiepäilyjen takia

Manu Pitkänen
7. elokuuta, 2014 9:24

Kiina on estänyt muutamien pikaviestipalveluiden toiminnan maassa. Hallinnon mukaan estotoimet ovat osa maan terrorisminvastaista toimintaa.
Useiden teknologiayritysten tärkeimmäksi kasvumarkkinaksi muodostunut Kiina on estänyt KakaoTalkin sekä Linen toiminnan. Estolistalta löytyvät myös tuntemattomampiakin palveluita, kuten Didi, Talk Box ja Vower. Terroristit ovat viranomaisten mukaan keskustelleet suunnittelemistaan pommi-iskuista näiden palveluiden avulla.
Valtion toimet tuskin haittaavat merkittävissä määrin muita kuin pikaviestipalveluiden ylläpitäjiä. Terroristit voivat aina vaihtaa toiseen palveluun ja niitähän maailmassa riittä yllin kyllin.
Kiina on aiemmin kieltänyt julkishallinnolta hankkimasta Symantecin ja Kasperskyn tietoturvaohjelmistoja, Applen valmistamaa elektroniikkaa ja Windows 8 -käyttöjärjestelmään perustuvia tietokoneita. Qualcommia syytetään taas markkina-aseman väärinkäytöstä ja Microsoft on joutunut tutkinnan kohteeksi. Googlellakin on tunnetusti ollut jo pitkään ongelmia Kiinassa.

Lue myös nämä
Tägit
Kiina KakaoTalk Line
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.