Mitä ihmettä: Microsoft esitteli julkkisten seurantaan tarkoitetun iPhone-sovelluksen

Manu Pitkänen
11. elokuuta, 2014 8:59

Yhtiöltä, jolla on kädet syvällä mullassa big data -analytiikassa, pilvipalveluissa ja käyttöjärjestelmissä, ei välttämättä heti kohta odota julkkisten seurantaan suunniteltua sovellusta, mutta sellaisen Microsoft on joka tapauksessa julkaissut iPhonelle.
Snipp3tiksi nimetty ohjelma on saatavilla ainoastaan iPhonelle, joten sitä ei voi ladata edes Microsoftin omille Lumia-puhelimille. Viikonloppuna App Storeen ilmestyneelle sovellukselle ei pidetty julkaisuseremonioita eikä sen takia vaivauduttu laatimaan edes lehdistötiedotetta, joten Snipp3t itsessään tuskin on kovin korkealla Microsoftin prioriteettilistalla.
Sovelluksen ideana on tarjota käyttäjälle keskitetty aikajana tietyn seurantaan lisätyn julkkiksen ympärillä käytävästä julkisesta keskustelusta. Julkkiksen seuraajat voivat sovelluksen kautta kommentoida uutisia ja jakaa mielipiteitään faninsa edesottamuksista.
Ei ole vielä selvää mitä Microsoft haluaa sovelluksen avulla testata ja miksi se on kiinnostunut juuri julkkisten seuraamisesta. Kenties yhtiö testaa jotakin uutisten aggregointiin liittyvää algoritmia, jota on tarkoitus hyödyntää vaikkapa Bingissä tai jossakin uudessa palvelussa. Sovellus ei ole saatavilla suomalaisessa App Storessa.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft App Store
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.