Androidin päivitystahti on edelleen huomattavan hidasta - KitKat nyt joka viidennessä laitteessa

Valtteri Ahonen
13. elokuuta, 2014 13:45

Android on alustana kärsinyt oikeastaan aina siitä, että käyttäjät eivät syystä tai toisesta päivitä laitteitaan uusimpaan mahdolliseen versioon. Tuoreeltaan julkaistujen Googlen omien lukujen mukaan uusin KitKat-versio on tällä hetkellä joka viidennessä Android-laitteessa.
Päivittämättömyyden syy on toki usein siinä, etteivät valmistajat tue vanhoja laitteitaan ja näin mahdollista päivitystä. Tämä luo sovelluskehittäjille ongelman, kun uusien versioiden muutokset ja uudet ominaisuudet eivät tavoita kaikkia potentiaalisia käyttäjiä.


Vaikka KitKat on levinnyt tasaisesti ja suhteellisen rivakasti nyt 20,9 prosenttiin laitteista, luultavasti kiitos suosittujen uutuuksien, joissa se on valmiina, on Androidin päivitystahti erittäin hidasta verrattuna esimerkiksi iPhoneen. Applen tuorein järjestelmäversio iOS 7 on uusimpien tietojen mukaan käytössä yli 90 prosentissa laitekannasta. Androidin suosituin version on edelleen ensimmäinen Jelly Bean, eli Android 4.1.
Uunituore Windows Phone 8.1 -päivitys (Lumia Cyan) on puolestaan levinnyt kuunvaihteessa saatujen AdDuplexin lukujen mukaan 12 prosenttiin laitteista, vaikka se ei ole vielä saatavilla kaikilla markkinoilla kaikille laitteille, joille sen on luvattu tulevan. Se saavuttanee saatavuuden levittyä KitKatin luvut melko nopeasti.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google iOS 7 Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.