Monien himoitsema OnePlus joutui seksismisyytösten kohteeksi

Manu Pitkänen
13. elokuuta, 2014 11:33

Puhelinbrändi OnePlus laittoi keväällä pystyyn paljon hypeä aiheuttaneen ja sosiaalista mediaa hyödyntäneen markkinointikampanjan, minkä ansiosta jokainen oppi tuntemaan yrityksen. Kampanjan jälkeen ensimmäistä puhelinta alettiin myydä kutsua vastaan, mikä oli omiaan lisäämään hypeä ja kiinnostavuutta todella maltillisesti hinnoiteltua One-puhelinta kohtaan.
Hyvässä nousussa olleella yhtiöllä on kuitenkin alkanut vähän keulia yli. OnePlusin virallisella foorumilla aloitettu Ladies First -kampanja (poistettu) on herättänyt monissa pahaa verta ja yhtiötä on syytetty seksismin lietsonnasta.
Ajatuksena oli käytännössä tarjota foorumin naispuolisille jäsenille ohituskaista kutsujonossa ja saada naisia enemmän foorumille. Ohituskaistalle pääsemiseksi naisten piti ottaa itsestään valokuva, jossa näkyy iholle tai paperilapulle piirretty OnePlus-logo, ja julkaista se foorumilla. Tämän jälkeen keskustelijat, jotka ovat pääosin miehiä, pääsivät äänestämään kuvia. 50 eniten ääniä saanutta naista saivat palkinnoksi T-paidan ja oikeuden ostaa puhelimen täyteen hintaan.
Kilpailu sai laajaa negatiivista mediahuomiota, minkä myötä OnePlus päätti sulkea kilpailun. Yhtiö pahoitteli kampanjaa, joka oli kuulemma muutamien työntekijöiden harkitsematon päähänpisto.

Lue myös nämä
Tägit
OnePlus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.