Oletko kuullut WeChatista? Sovellus saattaa ohittaa pian Whatsappin käyttäjämäärissä

Matti Robinson
14. elokuuta, 2014 13:11

Whatsapp on lännessä yksi ehdottomasti suosituimpia viestintäsovelluksia. Usealla aluastalla toimiva viestintäsovellus on erityisen suosittu nuoremman koulukunnan ja valveentuneiden käyttäjien keskuudessa. 500 miljoonalla käyttäjällä Whatsapp on suurin tuntemistamme viestintäsovelluksista, mutta sen ykköspaikkaa uhkaa kiinalaissovellus.
Kiinassa erittäin suosituksi on kasvanut maan suurimman internet-palveluntarjoajan Tencentin omistama WeChat. Vuoden toisella neljänneksellä sen käyttäjäkunta oli kasvanut 438 miljoonaan, joka oli 10 prosenttia aiempaa enemmän. Samalla tahdilla puoli miljardia menisi rikki vielä tänä vuonna.
Vailla haasteita WeChatin jatko ei kuitenkaan ole. ZDNet kertoo, että yhtiön suosio on suurinta kotimaassaan Kiinassa, joka alkaakin olla melko saturoitunut huolimatta 1,3 miljardista asukkaasta. Kilpailemassa on lisäksi muita viestintäsovelluksia, joskin esimerkiksi japanilainen Line-sovellus on kielletty Kiinassa.
WeChat itsekin joutuu kamppailemaan Kiinan lainsäädäntöä vastaan, joka pakottaa tileihin oikeat nimet. Vääriä tunnuksia onkin jouduttu poistamaan massoittain. WeChatin kasvu löytyneekin helpommin Kiinan ulkopuolelta, jossa on nyt 100 miljoonaa käyttäjää. Mikäli läpilyönti tapahtuu kunnolla lännessä, niin sovellus voi helposti ohittaa käyttäjämäärissä Whatsappin. Toisaalta tällä hetkellä Whatsappilla on vahva asema erityisesti nuoremman käyttäjäkunnan keskuudessa.
Oletteko kokeilleet WeChatia ja millaiselta vaihtoehdolta se vaikuttaa? Kerro mielipiteesi kommenteissa.

Lue myös nämä
Tägit
WhatsApp WeChat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.