Apple on tekemässä iPhone 6:sta vieläkin kalliimman version

Manu Pitkänen
15. elokuuta, 2014 9:22

Useat analyytikot ovat huudelleet markkina-analyyseissään, että Applen on tuotava markkinoille edullisempia puhelinmalleja, jotta se pysyisi kisassa Androidia vastaan mukana. Apple on kuitenkin osoittanut, ettei sitä kiinnosta valmistaa puhelimia kaikille, vaan se keskittyy ainoastaan markkinoiden ylempään hintaluokkaan.
Strategia on toiminut hyvin ja Apple saattaa toimia tänä syksynä päinvastaisesti kuin mitä analyytikot ovat käskeneet sitä toimimaan: iPhone-puhelimista saattaa tulla markkinoille vieläkin hintavampia malleja. Wall Street Journalin mukaan Applen suunnitelmana on tuoda markkinoille 4,7 ja 5,5 tuuman näytöillä varustetut mallit, joista yhtiö saattaa tehdä kalliimmat safiirilasilla varustetut versiot.
Julkaisun mukaan kalliimpien versioiden lanseeraus on ehdollinen sille, että saako GT Advanced Technologies toimitettua tarpeeksi paljon safiiria Applelle. Arizonassa toimiva laitos siirtyy massatuotantovaiheeseen lähiaikoina, joten safiiria ei välttämättä nähdä kaikissa uusissa iPhone-malleissa, mutta kalliimmissa versioissa sen käyttö on mahdollista. Tällä hetkellä Apple on hinnoitellut puhelimensa sisäisen tallennustilan perusteella, näytön koosta ja safiirista saattaa tulla uusia hinnoittelumuuttujia.
Yole Développementin analyytikko Eric Vireyn mukaan kukaan muu ei ole investoinut safiiriin yhtä paljon kuin Apple on tehnyt viimeisen vuoden aikana. Safiiri kestää hyvin kulutusta, mutta sen yhtenä heikkoutena on kallis hinta. Vaikka GT Advanced on toimittanut normaalia suurempia tuotantolaitteita Applen tehtaalle, on safiirisen näyttösuojan valmistus silti moninkertaisesti kalliimpaa kuin vaikkapa Corningin Gorilla Glass -lasin.
Applen odotetaan esittelevän iPhone 6:n syyskuun 9. päivä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone safiiri
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.