Yksi luku tiivistää Windows Phonen kurjuuden: 2,5 %

Manu Pitkänen
15. elokuuta, 2014 10:52

Windows Phone -puhelimien myyntimäärät ovat jatkaneet viime syksynä alkanutta laskuaan. Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan Microsoftin kehittämään alustaan perustuvia puhelimia toimitettiin toisen neljänneksen aikana vain 7,4 miljoonaa kappaletta, kun vielä viime syksynä Nokia toimitti 8,8 miljoonaa Lumiaa.
IDC:n mukaan Windows Phonen toimitusmäärät tammi-maaliskuussa oli 7,6 miljoonaa kappaletta, joista suurin osa oli Nokian valmistamia Lumia-puhelimia.
Myynnin laskun seurauksena Windows Phonen markkinaosuus IDC:n mukaan on enää 2,5 prosenttia. Androidin ja IPhonen yhteenlaskettu markkinaosuus oli samalla ajanjaksolla yli 96 prosenttia, eli Microsoft ei ole onnistunut tavoitteessaan rikkoa Androidin ja Applen duopoli. Toimitettujen Windows Phone -puhelimien määrä tippui vuoden takaiseen nähden noin kymmenellä prosentilla ja markkinaosuus laski kolmanneksella.
Lähiviikkojen aikana on tiedossa muutamia Windows Phone -aiheisia tuotejulkistuksia, jotka voivat saada alustan myyntiin hieman piristystä. Ensi viikolla HTC:n odotetaan esittelevän Windows Phone -pohjaisen Onen ja syyskuun alussa Microsoft esittelee todennäköisesti selfie-Lumian (Lumia 730) ja edullisen Pureview-Lumian (Lumia 830).

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone Android Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.